Şocuri

| |
Un studiu al Euromonitor zice aşa:

Românii cheltuiesc anual, în medie,
76 de euro pentru îmbrăcăminte.
Italienii, britanicii şi grecii,
1.100 de euro.
TRIST!


Cu toate astea, explozie de mall-uri în România, invazie şi expansiune de branduri.
Inditex şi-a deschis cinci magazine monobrand, de curând, în Cluj. Alte cinci sunt în plan, pentru Bucureşti. Esprit are cinci în plan, Springfield, şapte, New Yorker, cinci, chiar dacă abia s-a lansat..

Logica mea urlă! Momentan, românii merg în mall să se plimbe, să se holbeze la vitrine, să viseze cum ar fi.. Nicidecum să cumpere. Constant. Loiali fiind valorilor brandului TZ. Românii sunt fideli SIR sau BRINTEX, după caz :)


Strategia brandurilor o fi să tot crească awarnessul, cu magazinele goale de cumpărăcioşi, până când vor lua copiii noştri, fashion addicts, primul salariu? Căci doar ei cred că vor avea gust şi buzunar pentru combinaţia săptămânală de "etichete".


hmm.

4 reactii:

Anonim spunea...

stai asa ca si in brintex a aparut un outlet , si cel putin in brasov mai stiu inca doua! o fi putin din sezonu trecut dar cu niste acceosri potrivite poate fi la fel de fresh ! paula lumea inca se uita la cele 4 milioane date pe te miri ce si prefera ca de 4 milioane sa adauge un rand complet de haine in dulap. corect mergem in malluri sa privim la vitrine dar ... hainele no name sunt usor de stilizat, asortat... cu toate astea mi se pare cam putin 75de euro

Paula NEGREA spunea...

lumea prefera no name accesorizat:)mi-e foarte clar!

nu inteleg, insa, de ce atatea branduri straine aspira la consumatorul roman, invadand piata cu magazine, cand nu isi pot scoate nici chiria pe magazinul din mall din cat cumpara romanul nostru - de 75 de euro pe an.. unde e logica lor?

Anonim spunea...

brandurile straine vor sa intre pe piata romaneasca pentru consumatorii elitisti ... sa nu uitam ca suntem o natie de snobi si am fi in stare sa ne luam de la gura pentru a purta firma X.

Lantul hotelier RITZ, vrea sa intre pe piata din Romania. In conditiile in care o camera la ei costa peste 1000 euro ... unde este logica lor?

Anonim spunea...

ai zis "in medie". Fa o comparatie intre gradul de urbanizare din romania si cel din ... rest.
Daca vrei o statistica oarecum corecta, fa o analiza pentru cei care stau la oras. ;)