Sa ne scaldam nitel in UTOPII

| |
Sunt asa de prinsa in definirea posibilului, de vreo sase luni, ca nu mai stiu cum e sa fiu prinsa in imaginarul lui Peste-Poate-de-Bine-si-Frumos.

Sa te scalzi, intr-o dupa-amiaza, in toate soiurile de utopii poate fi chiar terapeutic, pe cuvant de non-visatoare! Am inteles asta, iar, acum doo zile, cand i-am citit fanteziile lui Etienne Mineur despre, hmm, personalizarea in masa din urmatorii cinci ani.




Ce daca, in Romania, iPhone-urile nu sunt in toate buzunarele, ce daca romanii nu stiu inca mai nimic despre TabletPC-uri, ce daca ei... habar n-au sa foloseasca Google cat sa fie constienti macar pe ce lume traiesc? CE DACA?

Etienne Mineur face un exercitiu grozav de imaginatie 2010-2015 care merita intru totul savurat! E despre presa si consumatorii ei. E despre Internet, filme si telefonie. E SI DESPRE MODA.




O moda care nu mai traieste (in primul rand) pentru jurnalistii si buyerii guru, ci pentru marele public. O moda care e, astfel, de vanzare online inca din timpul unui show.

O moda a textilelor inteligente, video, tactile. Reactive, de fapt, la poluare si unde electromagnetice si wi-fi si bluetooth si, culmea, la proximitatea prietenilor din retelele sociale!

O moda in care marile branduri propun haine descarcabile de pe Internet, pe care sunt brodate logo-uri si IP-uri. Noul lux (cu noua lui senzatie de unicitate) pare sa fie, asadar, digital numeric.

DE NECREZUT?




P.S. Multumeeeeeesc lui Octavian Coifan, din dulcea Franta, pentru recomandare!

2 reactii:

vagabond sister spunea...

hello...iti impartasesc sentimentul de " prinsa in definirea posibilului"

pe mine nu ma incanta deloc predictiile astea care includ 'digital numeric' si societatea consumerista care trece cu tancul peste lucrurile mici si obisnuite.. si urasc persoanele care se definesc prin branduri si logouri... unde mai e personalitatea?

Paula NEGREA spunea...

Hey! Bine ai venit la mine-n pravalie! Posibilul asta, of... ;)

Cred ca personalitatea e in cel care intelege sa asimileze si traiasca schimbarea in fix felul lui! :)