Imbratisari-feshan

| |
Dorin Dumitru, un oltean-bataios, face iar feshan-uic, din mai-nimic, la Craiova.

Festivalul asta de mode al lui e un eveniment la care ma duc mereu pregatita sa vad niste haine spre-kitsch care se pliaza, insa, pe gusturile, asteptarile si buzunarele oltenilor, niste fatuce subrede care se plimba dezgolite ca sa se-aleaga o missa dintre ele, si, culmea, pe unii dintre cei mai renumiti designeri din lume!



Agatha Ruiz de la Prada si 2 Gun Towers l-au onorat cu prezenta, pana acum, pe Dorin Dumitru, la Craiova. Urmeaza Elie Saab in 2010. Nu stiu cum face, dar reuseste necrezutul, chiar daca "peisajul" nu-l prea ajuta in negocierile cu staff-urile creatorilor internationali...

Dar daca l-ar ajuta cu adevarat? Daca si conceptul, si mizele, si promovarea unui asemenea eveniment ar fi mai putin "nebuloase"? Daca nu s-ar mai cheltui bani doar pentru "entarteimantul" unor balosi-ghiulosi care nu pricep mai-nimic din moda?



Daca si-ar uni Dorin Dumitru fortele cu Alin Galatescu si feshan-uic-ul de la Cluj, care incepe sa capete consistenta prin designerii locali creditati ce i se afiliaza (Wilhelmina Arz, Silvia Serban, Andreea Tincu, Carmen Secareanu, Valentina Vidrascu, Editha Lupea), cu rostul de a obtine garantat si o prezenta internationala inedita in Ardeal, unde lucrurile chiar par sa aiba mai mult gust, mai mult rost si... chiar un public educat?

Poate ca, printr-o asemenea imbratisare, chiar n-am mai vorbi, in trei ani, despre moda locala ca despre o femeie frumoasa care nu iese niciodata din casa - "Ce noroc ca exista, pacat de ea ca n-o vede nimeni!" si nici nu ne-ar mai intreba chiar multi, straini si senini, peste cinci ani: "Care moda romaneasca?"

Eu continuu sa cred ca numai colaborarea strategica a cinci oameni-cheie din industrie va face sa conteze si moda asta a noastra! Voi ce credeti? Pe cine ati pune la socoteala?