Va face Zara valuri si in Brasov?

| |
Toate centrele comerciale din Brasov sunt mai-goale. Si nu pentru ca lipseste Zara din ele, pe cuvant! Ci pentru ca brasovenii chiar nu sunt oameni de mall.


Gandindu-ma la cei cu statut mediu si putere de achizitie care "fac" piata din Brasov, as zice ca ei sunt, in mare:

- oameni de butic de cartier plin cu haine-chilipir-pentru-toata-ziua de la producatorii locali

- oameni de croitorie la comanda sau munca de designer pentru hainele de ceremonie

- oameni de magazin stradal de brand cu tesaturi si croiuri simplu-impecabile [Lacoste si Stefanel] pentru iesirile in lumea buna

- oameni de ultim si penultim etaj din "Universal" cu branduri clasic-elegante autohtone [Yokko si Braiconf] pentru tinutele de buro





De ce i-am "justificat" asa? Tocmai am aflat ca familia Adamescu negociaza cu Inditex intrarea Zara in Unirea Shopping Center din Brasov, cu planul de a-si spori considerabil traficul in mall. Si imi pare ca afaceristii vor da bani grei pe o iluzie, hmm...

Pujtimea se va inghesui, dar nicidecum intr-atat incat sa sustina un boom. Studentii, majoritatea din orase mai mici si comune dimprejur, putin interesati sa cumpere moda, vor ignora miscarea. Iar omul disecat nitel mai sus, care chiar "face" piata, nu va renunta la alegerile lui demonstrat-bune doar pentru ca Zara aduce trendul si fantezia. Semn ca Zara chiar nu va face valuri si in Brasov! Gresesc?


VOI CE CREDETI?

8 reactii:

NoFaceFashion spunea...

eu zic ca va face; sunt foarte multi care vin in bucuresti special pentru Zara...depinde acum si de dimensiunile magazinului, nu exista atat de multi consumatori dispusi sa dea 3 milioane pe o camasa...

Ioana C spunea...

As zice ca gresesti si ca situatia trebuie privita chiar pe dos. Problema nu este ca brasovenii nu sunt oameni de mall, ci ca Brasovul nu are mall-uri. O cladire mare cu foarte mult spatiu irosit si in care cu greu (greeeu) gasesti un magazin ok nu se poate numi mall. Eu cred ca majoritatea de care spui tu este chiar acea clasa de mijloc care umple buzunarele Zara si in buc. Nu cred ca afaceristii vor da banii pe o iluzie, cred ca din contra, vor contribui la construirea unui mall in adevaratul sens al cuvantului in bv. Sper sa urmeze si alte branduri.

Claudiu spunea...

Cred ca Zara e solutie pentru Brasov, avand in vedere ca nu exista pe piata vreun brand precum el. Are preturi accesibile si haine ok, iar tinerii ar fi super incantati. Sunt sigur!

Prima oara cand am fost in Brasov in Unirea SC am cautat Zara. Si am zis: Ce idioti! Nu au facut ce ne lipseste mai mult. ;)

Paula NEGREA spunea...

@Miha E un bai mare la calitate-pret iar brasovenii nu sunt bucurestenii cand vine vorba de alegere, hehe Nu cred ca e pe impuls la ei... Zara exista in Bv de acum cinci ani, in tot felul de buticuri - e drept, nu piese up to date.


@Ioa Si eu cred ca un mix mai inteligent de branduri i-ar "agata" mai degraba pe brasoveni. Dar un mix cool pe str Republicii, care ar "vinde" de multe ori mai bine decat un mall.


@Clau Numai ca tu esti un consumator care-si face cumparaturile la Buc (unde te-ai si educat vestimentar), deci tu nu "tii" businessul in Bv, de fapt...


Tot nelamurita mi-s. E de studiat in detaliu comportamentul de consum al brasovenilor! :)

Dragos spunea...

Voi v-ati uitat cum se imbraca lumea in Brasov? Cuvantul cheie e "lejeritate".
Inca vad familii care se imbraca in costumul sport "de foitza" atunci cand ies la plimbare.
Zara ar merge pe str. Republicii, nu in mall.
+
Ganditi-va la structura populatiei din oras, la obiceiurile lor. Avem o majoritate din zona Moldovei care au propriile obiceiuri, deprinderi si posibilitati.

Centre comerciale precum: Brintex, Carrefour, Orizont 3000 sau Second handurile din cartiere sunt cele mai frecventate locuri atunci cand vine vb de shopping.

In conditiile astea ... ce ar trebui sa faca Zara? Sa salveze un ditamai Unirea, care oricum e gol?

Paula NEGREA spunea...

@dragos MULTUMESC pentru atentia pe subiect si observatia pertinenta!

alex spunea...

chiar nu e o casa de moda atat de mare incat sa fie nebunie, nu prea se mai poarta brandurile in ziua de azi, important e felul in care te imbraci si cum arati decat ce marca au hainele de pe tine

Paula NEGREA spunea...

Omul "face" haina, Alex, nici nu ma indoiesc de asta! Uite, niste profetii in acord cu mesajul tau, sper sa fie de lectura buna! ;)

http://sutu.ro/guestpost/dintr-un-2010-in-care-omul-%E2%80%9Eface-haina-guestpost/

P.S. Nu am cum ignora aspecte ce tin de comportamentul consumatorului de deciziile de cumparare, blah blah, caci moda e un business, nu? Iar eu scriu despre ea in felul asta.