Din amanta, sotie. La timp.

| |
Industria de textile si confectii a fost una dintre cele mai cuceritoare amante ale Statului roman pana in anii '00. Atat de descurcareata, incat el nu i-a mai purtat aproape deloc de grija, de atunci. Iar ea a ajuns cam asa, in 2010...


Statul turc, in schimb, a lasat pe mana Industriei sale de T&C - si ea, tot o descurcareata si o cuceritoare, in anii '90 - vreo 80 de miliarde de dolari, numai in ultimii noua ani. Iar ea a facut din Stat unul dintre gigantii productiei de profil din lume. Motiv chiar bun sa fie luata de sotie in 2009, nu-i asa?

Casnicia lor, una fericita, fara indoiala, cu un prim copil "sa-l mananci!": Istanbul Fashion Week. Eh, da: Statul turc si Industria lui de textile si confectii vor nepoti de brand foarte curand. 10, mai precis, pana in 2023, care sa vanda moda turceasca in toata lumea!

Preturile de productie din Turcia sunt ceva mai mari ca in China, materialele, mai bune, iar designul, foarte agatator, dupa cum au ajuns sa declare buyerii parizieni la prima editie IFW. Asa ca de ce nu si-ar propune Istanbulul sa ajunga, din centru manufacturier, centru de referinta al creatiei vestimentare, in rand cu Milano si Paris?

De ce nu si-ar propune Statul turc sa imbrace tot Globul, in douaj' de ani de acum, cu brandurile sale, avand in vedere ca a ales si investit intr-o ea minunata, la timp?

7 reactii:

Glam Girl spunea...

Foarte interesant articolul! Si cel cu geanta Chanel la fel.Felicitari epntru blog!
http://keepingupwithglamfashion.blogspot.com

carola spunea...

iai-iai, uite cum ne dau unii exemple si (pardon pentru exprimarea plastica :)) sterg nasul. cu politete orientala cu tot, preturi, vogue si saptamani ale modei.

Corina spunea...

Exemple sunt destule, dar nu le vede cine trebuie sa se ambitioneze.
Oricum, Paula, astept cu interes informatii despre creatorii romani de interes, chiar ma intereseaza.
E pacat sa dau banii in alte parti.

Paula NEGREA spunea...

@carola Si Vogue n-a fo cireasa de pe tort... Turcii astia pregatesc o superofensiva!

@corina Joi merg la un event mare-mare de industrie. Tare-s curioasa in ce galceava fara remediu ne-om prinde iar! =)) Promit sa scriu un post numai despre ce e mai romanesc si mai frumos!

Corina spunea...

Nu numai ca m-as bucura, mi-ar fi si util.
Poate traiesc in alta lume, dar de ce nu gasesc un pantof romanesc frumos si cu zvac, sa ma gandesc o noapte la el si apoi sa fug sa-l cumpar? Dar sa nu fac foamea dupa asta? Sigur, un pret mare, calitatea implica multe, dar nu obraznic, de parca de pantoful ala cel care l-a gandit trebuie sa-si ia masina.
Si asa la toate, genti, paltoane,rochii. Unde sunt tinerii destepti si dezinhibati, colorati si frumosi?
De ce lasa mereu nivelul in jos, cand pot fi creatori de val?
Nu pot sa-mi permit, si nici nu vreau ,sa cumpar de la un mare designer, dar vreau sa gasesc haine normale dar destepte, pe care sa le iubesc, si sa nu fie aduse de peste oceane.
Sunt atatia tineri frumosi cu minti frumoase.

Paula NEGREA spunea...

Pantofi ;)

http://picasaweb.google.com/Coca.Zaboloteanu/Pantofi#