Urban Style

| |
Jurnalul online al modei bucureştene de stradă






Din 2007, Bucureştiul e oficial capitală europeană. Tot din 2007, moda străzilor din Bucureşti e oficial pe internet, pe blogul Urban Style .


Putem spune că la capitolul «street fashion on the net» am intrat în rând cu alte state din Europa din pasiunea pentru fotografie şi design a Mariei Tudor (săr'mâna pentru pozele frumu!).

Fascinată de blogurile din străinătate de moda străzii, de creativitatea şi de stilul persoanelor pozate, tanăra şi-a pus în cap să ţină şi ea un blog pe care să posteze fotografii cu outfituri interesante de pe străzile din capitală. „Mulţi se uită fugar cum sunt unele persoane îmbrăcate pe stradă, eu le şi pozez atunci când le întâlnesc”, mărturiseşte Maria.

Persoanele pozate sunt majoritar tineri dichisiţi, care nu se îmbracă la întâmplare, dar care gândesc relaxat moda: „Este interesant să observi schimbările de la un sezon la altul, e implicată şi dorinţa de a surprinde care dintre tendinţe sunt preluate de publicul larg. Cum spunea Coco Chanel « A fashion that does not reach the streets is not a fashion »”.


Maria munceşte să actualizeze cât mai des blogul, ca să-şi ţină la curent vizitatorii. Ea şi-a propus să dărâme prejudecăţi şi să prezinte românilor şi celor interesaţi de modă, din alte părţi ale lumii, un Bucureşti al tinerilor moderni, care se îngrijesc de look-ul lor, al evenimentelor cultural-alternative şi al artiştilor care promovează ineditul şi creativitatea.

Blogul Urban Style este o sursă de informare şi de inspiraţie. Potrivit Mariei Tudor, din comentariile de pe blog şi din întâlnirile cu vizitatorii blogului, feedback-ul este unul pozitiv, încurajator. Se pare că Urban Style are un public fidel: zilnic, numărul vizitatorilor este de ordinul sutelor, iar la nivel general sunt câteva mii de internauţi care îşi tot reînnoiesc vizita.

Pe stradă sau la evenimente, Maria alege oamenii pe care urmează să-i pozeze după ţinută şi atitudine. „Ei se remarcă prin combinaţii interesante de haine şi accesorii sau pur şi simplu armonioase ori în tendinţe”, spune tânăra.


Interesant de ştiut de unde se îmbracă tinerii noştri şi pe ce tip de haine pun ei preţ.. „Am întâlnit atât persoane care îşi cumpărau preponderent din mall, din magazine cunoscute din Bucureşti sau de pe Internet, dar şi persoane care aveau piese cumpărate din SH-uri. Cât despre nonşalanţa de a purta din magazine second-hand.. unele persoane ezitau când îmi spuneau iar altele aveau o atitudine de genul «mi-e nu-mi pasă de modă, eu mă îmbrac din SH». Apoi există un adevărat curent handmade.. mulţi tineri îşi cumpără haine şi accesorii de la târguri şi magazine ce promovează nişte artizani moderni”. (M.T.)

Blogăriţa crede că tinerii cunosc, poartă şi apreciază moda românească care e, însă, foarte puţin promovată. Printre exigenţele de care un producător de confecţii ar trebui să ţină cont în creaţia şi marketarea hainelor pentru tineri, Maria enumeră materialele naturale, ecologice, designul aparte şi „povestea” din spatele unei piese vestimentare.


După ce timp de un an de zile a luat pulsul modei străzii, Maria Tudor ne împărtăşeşte percepţia sa asupra stilurilor care se disting: „Observ destul de multe persoane care se îmbracă bine, dar totuşi cuminte.. rareori întâlnesc persoane mai curajoase, care să sară în afara regulilor şi tendinţelor generale sau de grup. Stilurile de stradă sunt un amestec de elegant/ casual/ hippie/ chic/ trendy, cu accent pe haine practice si confortabile”
.


Bloguri nais de street fashion

BERLIN http://stilinberlin.blogspot.com

BUCUREŞTI http://urbnstyle.blogspot.com

HELSINKI http://www.hel-looks.com

LONDRA http://facehunter.blogspot.com

NEW YORK http://thesartorialist.blogspot.com

PARIS http://easyfashion.blogspot.com

TOKIO http://www.style-arena.jp


5 reactii:

Anonim spunea...

vedeti si www.pestrada.ro :D

irinaindira spunea...

Frumos blog!Felicitari!

irinaindira

Unknown spunea...

dar ce s-a intamplat cu acel blog, pentru ca este inchis de ceva vreme...

Paula NEGREA spunea...

Maria a hotarat sa-l inchida, lasand misiunea de a tine un jurnal online al modei bucurestene de strada in seama altor pasionate :)

Probabil ca ar fi prins de minune in continuare, chiar l-ar fi putut monetiza. Insa jobul a devenit foarte important pentru ea si cum blogul ii rapea mult prea mult timp...

Unknown spunea...

era super tare blogul...eu cel putin ma inspiram de acolo cum sa ma imbrac.macar de l-ar fi lasat asa...cu ceea ce era:)