mai stii?

| |
era azi, cand crees mi se mutase chiar peste drum, speriata de o lafaiala care, pentru prima data, nu se mai impartea la doi, trei, patru.. azi, la cateva ore dupa ce intelesesem ca apartamentul "la inaltime", din parc, chiar pe adix il asteapta. azi, imediat dupa ce madarr imi scrisese-n semeseu ca fericirea-i sicti-plicti. azi, cand lumea ma flituise si nu-mi luasem doza de faxcinatie.


citeam "panza de paianjen" pe o banca ce marginea terenul de pase al pustilor din Ioanid. domnul B isi facea plimbarea ce-l tinea in viata. "m-am stiut bine cu ea!" mi-a fo de ajuns sa-l poftesc langa mine. doo ore mi s-a daruit in doo felii: cella serghi, joaca si verile la balcic - corneliu coposu, aiudul si tara.

scuzandu-se ca m-a tinut din egoism ("mi-era prea drag ca sa nu povestesc.."), mi-a sarutat mana, s-a lipit scurt-nevoias cu obrazul de ea si apoi mi s-a inclinat: "matasea va vine tare mladios, domnisoara!".


si acum te-ntreb: mai stii cand ti-am tinut cu tineretea mea de urat in racoarea galagioasa a Ioanidului? tie, prea bland, cu opt tinereti in plus (tu erai, la 97 de ani, da.. ) si cu garsoniera, culmea, chiar in piata spaniei?

2 reactii:

Tea spunea...

life is so dreamy. we should have a tea sometimes

Anonim spunea...

cine-ar fi crezut.. sa traiasca?