Lantul slabiciunilor

| |
[de la consumatorul "fara simt" pornire...]

Pentru romanasul consumator de moda-n criza, un mall care n-are Zara e "varza" si chiar nu merita un al doilea drum. Ceea ce-i determina pe developerii lui 2009-2010 sa se faca presh 'naintea lui Inditex si sa-i plateasca milioane de euro grupului ca sa accepte sa intre cu brandul lui mult "ravnit" in centrele comerciale, asigurandu-le traficul si supravietuirea...

Asa ajunge Zara sa nu plateasca vreo chirie vreodat' in RO, ci doar sa existe ca "ancora", si asa ajung retailerii nostri romani, care se straduiesc sa scoata capsorul inca un pic, sa plateasca dublu, pe la ultimele etaje ale mallurilor, intelesi ca... "de umplutura".

Si ce cumpara romanasul de la ZARA? Copii executate execrabil (vezi materialul, vezi finisajele) dupa modelele de sezon ale marilor case de moda, "facaturi" de 2-10 euro (pret de productie) la preturi inmultite cu, atentie, 10!! (preturi care jignesc...)





De-asta va rog eu mult pe voi, cititorii mei, daca nu ati cumparat "cu simt" pana acum (din RO), sa o faceti de acum, refuzand sa incurajati cele de mai sus.

Si va mai rog, din nou, sa intrati si-n magazinele romanesti si sa rascoliti, poate chiar sa mergeti pe la ateliere si sa surprindeti productia, pentru ca multe dintre ele chiar merita atentie!

3 reactii:

Mada spunea...

Evit Zara de cand ma stiu and yet...atunci cand vreau "o pereche de pantaloni albi si atat", la un raport oricum decent calitate-pret, e primul loc in care ma duc...nu vor fi realizati de minune, dar vor fi. Poate ca fac asta pentru ca resimt o usoara teama de "basics" impecabile (vezi Stefanel, Trussardi etc.) a brandurilor romanesti... Astept sa ma contrazici cu exemple:)

Paula NEGREA spunea...

asadar, cateva solutii mai.. "locale" :)

pt pantaloni albi cu finisaj bun ti-as recomanda pnk casual. poti sa-i si vrei un pic "altfel" - comanda ta va merge politicos la atelier.

[poti alege oricand, fara grija, si portughezul sacoor brothers]

daca intr-o zi de salariu ai ambitia unor cheltuieli inteligente, da o fuga la focsani, la magazinul de fabrica al sorste. acolo gasesti piese de toate neamurile, la pret real, lucrate f ok pentru H&M sau Bennetton sau Valentino..

daca iti doresti trench sau palton cool, mergi la vivo collection si sugereaza-le TU modelul, sa-i transformam incet-incet in ai nostri max-mara, de ce nu?

e viata si pe langa zara, mada, sanatosi la cap sa fim!


P.S. marie-rose mociornita imi povestea, apropou de stil si drag de "local", ca prefera sa-si cumpere matasuri din india si sa-si coase rochiile la croitorul ei de familie, din Obor.. frumu, nu?

Unknown spunea...

uitasem de TaraFashion.ro, de unde iti poti alege foarte comod o garderoba intreaga de sezon [in cazul tau n-ar fi deloc probleme cu o comanda fara proba, pe internet; nu stiu sa ai masuri iesite dintr-un tipar comun :)] incearca si LaRedoute.ro!

P.S. chiar azi rasfoiesc alaturi de o prietena site-urile; n-avem deloc timp de shoppingul clasic, asa ca incercam sa fim cat mai inspirate, online, dupa buget :)