LUCS, RO, 2010

| |
Citeam, printre previziuni, ca "New luxury will be luxury for the very, very few. Shamelessly elitist!" si-mi inchipuiam cum ar fi ca buticurile romanesti de lux sa joace, in 2010, dupa logica asta americaneasca. Eh, n-o vor face.. dar vor da insidios impresia! Pentru ca impresia are la cine sa tina, asa-i?




Victoria 46 si Raionul 4, doua magazine-reper al modei high-end in Romania, isi duc zilele in piata locala de putin timp; prea putin cat sa poata prospera din shoppingul loial al celor pentru care luxul e-o stare naturala. Asa ca ele isi tin afacerile cu moda premium pe seama lacomiei aspirantilor, afcors.

Iata trucurile la care au recurs cele doua buticuri bucurestene, dupa climaxul psihozei de criza, pentru a "rotunji" aparentele de "inaccesibil" ori pentru a exploata-minune nevoia disperata a aspirantilor de a atinge statutul "excelentei" si lipsa lor implicita de dicernamant in cheltuieli:

In Raionul 4 nu mai intra oricine are pofta sa rascoleasca printre piese Martin Margiela, Ann Demeulemeester sau Karl Lagerfeld. Pentru ca nu oricine are "stofa". Consilierul de magazin decide cui ii deschide usa, butonul e la el.

[iar cand accesul e parolat.. e si mai provocator!]

Proprietarii Victoria 46 i-au oferit 30% din business Amaliei Nastase (sotie de tenismen), ca sa le fie purtatoare de mesaj: o rochie Valentino aruncata peste o fata simpla si (exagerat de) naturala poate asigura o calatorie cu un iaht personal pana la Saint Tropez; apoi, cateva tinute Dior si Lanvin bine alese pot puncta un statut de lady, la bratul proprietarului de iaht, hehe

[iar cand exista un precedent de succes dupa acest mini-plan.. el suna a reteta!]




P.S. Melania Ghiga (ex Raionul 4) si Laszlo Forray (ex Victoria 46), pentru ca ati ales curajos, va tin pumnii sa fiti bine-bine acolo, departe de totul asta bleah. Succes!

3 reactii:

NoFaceFashion spunea...

"Shamelessly elitist"...asta mi-a placut!
...pe modelul: daca nu stii cine e Ann D. de ce naiba s-o mai cumperi!? :))

Paula NEGREA spunea...

Bine-ai revenit, foarte.. corect spus!

Te-am blogroll-uit, sunt cu ochii pe tine, hehe

Sporuri si buna inspiratie!