BUCHAREST calling!

| |
Cand Diane Pernet, un jurnalist-cult de moda, ia decizia sa vina in Bucuresti, intr-o vizita de documentare, pentru a-i "vana" pe creativii romani, iti scoti palaria! Jurnalismul, pe orice felie de viata s-ar face, e despre multa munca de teren pentru a obtine acele supernoutati, deseori pitite "la mama naibii"..

O fi "mirosit" celebra excentrica ceva newsworthy, daca a lasat primele randuri ale fashion-show-urilor internationale si a luat la picior moda romaneasca! ;)

Erika si Dragos Olea, OAMENI-MINUNE DE BREASLA, se ingrijesc de vizita ei. Prin organizatia lor, add – Business Chance on Art, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, cei doi frati au lansat de curand proiectul Bucarest Calling, cu rostul de a promova initiative locale superbright!

"Ne dorim sa aducem la Bucuresti, in vizite de cercetare, jurnalisti de la publicatii influente in Paris, Londra, New York sau Berlin si sa construim imaginea unei scene creative competitive".




Saptamana aceasta, Diane Pernet se va intalni cu designeri - Ami Lungu, Ana Alexe, Carmen Secareanu, Olah Gyarfas, cu artisti vizuali si curatori - Ioana Nemes, Olivia Mihaltianu, Anca Mihulet, Alina Serban, cu muzicieni - SillyConductor, Grimus, Loredana, Damian Draghici, cu actori si regizori. Ea va vizita Centrul pentru Introspectie Vizuala, Bursa Marfurilor Creative - The ARK, concept-store-ul Idelier, concept-space-ul Topos by Lucian Broscatean, boutique-ul creativ de design interior Liste Noire etc


Moda nu e o prioritate culturala sau economica in Romania. Creatori talentati exista, dar foarte putini reusesc sa faca impresie in locuri relevante. Bucharest Calling [TAKE 1] le sare strategic in ajutor: blogul lui Diane Pernet, pe care ea va posta saptamana aceasta descoperirile creative din Bucuresti, a fost numit "the place to be" de publicatia Les Echos..




P.S. Luni dupa-masa ma vad cu Diane Pernet, sa povestim. Orice curiozitate ati avea despre munca ei, dati-mi un mail! [paula.negrea@gmail.com] Bibilesc la intrebarile pentru interviu pana duminica.

2 reactii:

carola spunea...

omg, omg! :) ce-as da si ce n-as da sa fiu si eu luni pe-acolo. intrebari s-ar putea pune vrute si nevrute dar nu ma loveste deloc inspiratia cu ceva intr-adevar inteligent :))) un portret al bucurestiului vazut prin prizma oamenilor pe care i-a intalnit? ce sanse au acei cativa buni si promitatori sa cucereasca piete si sa farmece cliente straine cu dare de mana (adica intrebari pe care sau le-ai trecut deja pe fisa ;)

Paula NEGREA spunea...

Trecut, trecut! :)

O sa incerc sa fiu mai narativa pe blog, dupa intalnire, sa simti ca ai fo chiar acolo!