Care MODA romaneasca?

| |
Anul trecut, dupa ce am stat la povesti cu Gabriela Vlad, o romanca ce mestereste la strategia de vanzari a grupului de moda Valentino, am titrat "Care moda romaneasca?" tocmai ca sa necajesc si, doamne-ajuta, sa invit la reflectie..

Revin: nu zic ca nu exista moda romaneasca; nici ca n-ar fi, pe alocuri, si "de actualitate", si la un pret "politicos". Zic doar ca inca nu se vede mai nimic in strada si, afcors, in alt spatiu decat cel mioritic [ba, pardon, se vede bine un Botezatu, la New York, cu un aer de haute-couturier, pff..]


Cum bine puncta Amy Turp, moda locala e-o femeie frumoasa, care nu iese niciodata din casa: "Ce noroc ca exista, pacat de ea ca n-o vede nimeni!". Si-atunci, cum sa nu intrebe multi, straini si senini, "Care MODA romaneasca?"

Posibilitati de sporire a vizibilitatii ar fi, ohoo! Numai sa vrei tu, creatorule, sa "tragi" nebuneste pentru asta. Numai sa intelegi tu, designer-minune, ca, pentru inceput, trebuie sa lasi garda jos si sa intri intr-o breasla, sa parafezi o colaborare cu un producator din industrie si sa te echipezi cu un om brici pe relationare business si media, online si offline, dincolo de zambete tampe..


Un icon local [hai ca avem vreo cinci] ti-ar putea deveni usor agent in baile lui de multime de prin malluri sau in plimbarile lui prin lumea larga, un blogger de moda influent international [hai ca sunt vreo zece] ti-ar putea da repede credit intr-un review de colectie si asa mai departe.. Numai sa te gandesti sa-i "apuci", sa te incumeti sa-i castigi. Nu ma indoiesc ca ai cu ce!

Ain't life just PITCHY?

2 reactii:

Ludmila Corlateanu spunea...

sunt deacord, nu se vede pe strazi, aceasta moda made in ro. dar, cum zicea un amic, give time time. sa trecem si de criza, sa vedem cine supravietuieste.. e greu sa construiesti un sistem din nimic in 20 de ani.

Paula NEGREA spunea...

Mila, pentru mine inseamna mult ca tu lupti, sa stii!

Ca esti mereu la Paris, ca obisnuiesti sa comunici si ca unele fete cuminti din Ro si-au gasit rochiile de suflet la tine!

Mult noroc si multa buna inspiratie in lupta si in formarea unei echipe, asa cum mi-as dori eu sa vad! ;)