GENTALMENILOR cititori!

| |
Ca sa jucati pe degete granitele stilistice, trebuie sa fiti stapani pe "za basic truth".





Cum foarte putine mame s-au ingrijit sa va transmita regulile de baza ale garderobei si cum foarte putini profesori-indrumator s-au incumetat sa va tina cateva ore de comunicare nonverbala (si proxemica v-ar fi fo de folos), ati ajuns la 25 de ani "cu prea multe lipsuri si excese in dulap", cum mi-au soptit, coplesite, cateva ladies.

De ce coplesite? Pentru ca, de fiecare data cand e nevoie sa va cumparati o piesa, ele trebuie sa va fie martore... Motiv foarte bun sa le salvez de la corvoada pe iubitele celor mai cititori dintre voi, incurajandu-va sa va alegeti macar camasa singuri, dupa niste indicii "la obiect"!





Camasa trebuie sa va fie ca o a doua piele, din bumbac (sau dintr-un amestec de casmir cu bumbac), pentru ca e o tesatura de viata lunga!

Ea nu trebuie sa va incomodeze nicicum in miscari: nu trebuie sa va stranga in zona pieptului, nici a taliei; daca ridicati bratele, nu e voie sa va iasa din pantaloni.

E neaparat sa o inchideti pana la ultimul nasture, la proba, si sa verificati daca intre gat si guler e lejeritate de un deget. Pentru ca intra la apa dupa cateva spalari, e bine sa va fie lejera 1,5 cm la gat, sa nu ajunga sa va jeneze, sa va provoace iritatii pe gat si sa trebuiasca sa renuntati s-o purtati intr-o luna de la achizitie.

Marimea potrivita, la gat, inseamna ca gulerul nu se "lasa", incheiat, si ca arata impecabil cu cravata. Gulerul trebuie sa fie ferm (nici rigid, nici moale) iar varful lui trebuie sa stea sprijinit pe piept, nicidecum indepartat!

Manecile trebuie sa porneasca de la capatul umerilor si sa va ajunga la capatul incheieturii cand strangeti bratele.

Nasturii de sidef (care nu se rup, nici nu se sparg, deci sunt minune) trebuie sa fie plasati cam la 7 cm unul de altul, astfel incat sa nu lase sa se vada parul de pe piept nici in cazul celor mai bruste gesturi...






Eu militez pentru vreo zece camasi albe si bleu, simple, neaparat din bumbac de calitate (care nu e transparent), cu cat mai putine detalii (fara cusaturi proeminente sau nasturi in exces) in garderoba voastra.

Ele va salveaza discret de la gandul chinuitor "Cum asortez?" in multe situatii. Si, sigur, va permit sa puneti orice cravata va e draga, daca e cazul ei!

Le puteti purta, fara grija, si la o pereche de pantaloni din doc si un pulover in V pentru o plimbare in parc, si la un costum impecabil, din stofa de lana, in caz de intalnire notorie de business, si la jeansi de culoare inchisa si sacou reiat de catifea intr-o zi cu un eveniment sau workshop.


Hai, curaj! La bune achizitii!

7 reactii:

Florin spunea...

Salut,

Eu am 99% din camasi in dungi; am facut opasiune pentru dungi. Ce parere ai, sunt mai potrivite cele simple pentru un mediu de business?

Multumesc,
Florin

Paula NEGREA spunea...

Salut, Florin!

"Less is More" e un indemn pretios, daca vrei sa obtii prestanta top-business [uni, cu butoni - de regula ;)] Sarmul face haina simpla, afcors!

Nu te chinui la asorteuri, in fiecare dimineata, cu atatea dungi-dungi? :)

Dungile sunt, e drept, despre joaca, despre o anume nonsalanta si pot "prinde", cred eu, in middle management sau in antreprenoriat.

De unde ti le cumperi?

Florin spunea...

Less is more...ai dreptate:D

De obicei imi cumpar din Debenhams, Peek&Clopemburg si mai putin Zara sau MArks&Spencer.

Paula NEGREA spunea...

Incearca si Massimo Duti, Braiconf, Sacoor Brothers ;)

[fara ZARA, sa nu ne suparam :D]

La bune achizitii! Te astept, cu drag, prin "pravalie" si alta data.

Anonim spunea...

1st of all este masimo dutti si 2nd of all, zara, ca si masimo dutti, este un concept al grupului inditex. deci tot cam aceeasi mancare de peste. :) ty!

Paula NEGREA spunea...

Culmea, e Massimo Dutti! :) [dublu "s", dublu "t"]

Nu prea putem compara materiale, croiuri si oferta. N-ar fi in acelasi grup daca si-ar face concurenta, nu? ;) MD chiar isi merita banii, cred eu.

Si tie ti s-a pus pata pe Inditex? De ce?

Carola spunea...

camasile-s in dungi, majoritatea, ca asa plac jumatatii. am reusit sa strecor cateva uni (albe, bleu, gri), dupa multa lupta de convingere. asortarea cravatei la o camasa noua presupune intregi discutii pe teme de culori si desen :) (dintre camasile mass-market, ii plac, surprinzator, springfield - ar fi m moi si mai comode, cica :)