Avem razgandaci si-n moda

| |
Anul trecut, Octavian Radu isi anunta exitul din grupul RTC pana in 2012.

Intr-un cover-story Money Express, el romanta fazele prin care urma sa treaca holdingul, inclusiv divizia de moda Rafar, pentru a fi brici pregatit de vanzarea pe bucati.

Atat de bine le-a punctat si ambalat jurnalistilor urmatorii trei ani din viata-i, atunci, ca niciunul nu s-a gandit sa-l mai intrebe si: ”Ce minune v-ar deturna, totusi, intentia de a va desparti de RTC?”.

Ca sa ne trezim, azi, cu vestea ca Octavian Radu a preluat dreptul de franciza pentru brandul de imbracaminte Debenhams, operat de Rafar, pentru alte 11 tari din Europa Centrala si de Est.

O miscare logica de crestere a afacerii, din faza ”dressing the bride” cu o expansiune regionala OMG, ca sa aiba cu adevarat ce vinde in 2012!

Numai ca omul a marturisit, foarte atasat, in Ziarul Financiar, ca are planuri mari, pe termen foarte lung, cu Debenhams: ”Speram ca in 10 ani sa avem peste 100 de magazine operate de noi si sa generam rulaje de peste jumatate de miliard de euro". Iar jurnalista a omis sa-l intrebe, afcors: ”Pai, cum, nu mai iesiti din business in 2012?”





S-o fi razgandit, nu se mai desparte de RTC? Sau ramane exclusiv la butoanele diviziei de moda, care merge struna prin Debenhams? Sau chestiunea e doar o miscare din neamul PR-istic ”Sunt bine, am proiecte mari, nu e clar?”, care ii va mai tine, un timp, cuminti, pe amicii creditori?

Pff, oamenii astia romani de afaceri...