Caderi cu tronc (cu rost de business)

| |
2010 e anul refugiului in povesti, vise si fantezii. Un an in care moda ne hraneste, cum poate ea mai istet si mai bine inspirat, dorinta de evadare, reasezandu-se, incet-incet, ca business.





Cum i-a cazut Alice cu tronc modei

Pentru Zac Posen si Donatella Versace, Alice a fost o inspiratie in construirea look-ului good-girl-gone-bad din colectiile de primavara-vara. Pentru magazinele Printemps si Selfridges, Tara Minunilor a ajuns peisaj de vitrine-fantezie postcriza.

Alice in Tara Minunilor a cazut cu tronc, asadar, si designerilor, si retailerilor. De ce? Poate pentru ca magia vizuala a productiei cinematografice reuseste sa-i poarte pe consumatori neasteptat de departe de propriile reprezentari onirice ale dorintei de evadare.

Orice fashion-item conectat la poveste capata, astfel, o incarcatura magica si devine must-have. De aici, miscarile de afaceri din primavara lui 2010: Furla a lansat geanta cu inchizatoare sub forma unui cap de iepure iar OPI, colectia de oje Palarierul Nebun.





Studiourile de film Disney, in parteneriat cu designerul Tom Binns, vor scoate curand pe piata o colectie de bijuterii de lux mixand iconuri ale povestii. Swarovski a prezentat deja o minicolectie de coliere si bratari Alice-kinda ce pot fi purtate, fara sa tipe a fanatism, pe timpul zilei.


Cum le-a cazut imprimeul Liberty cu tronc retailerilor internationali de moda

In 2009, la vernisajul expozitiei Prints Charming, Liberty a “scaldat” cladiri, canapele si biciclete londoneze in imprimeurile sale, oferind britanicilor un spectacol flower-power.

In 2010, imprimeurile florale tipic englezesti rasar peste tot, in martie, in colectiile retailerilor de moda internationali, din americanul Target in parizianul Merci, japonezul Isetan si milanezul 10 Corso Como.





Colaborarea Target cu iconicul department-store Liberty se manifesta in rochii, salopete, costume de baie si genti imprimate cu flori-fantezie. 10 Corso Como reinterpreteaza, cu ajutorul designerului Kris Ruhs, imprimeurile saizeciste englezesti pe esarfe, genti si costume de baie. Merci se alatura sarbatorii flower-power printr-o colectie florala de textile de casa si decoratiuni interioare. Din Isetan poti achizitiona chiar bandane imprimate Liberty.

Spectacolul floral se regaseste si in segmentul de frumusete: MAC tocmai a lansat o colectie inspirata de imprimeul-fantezie, cu produse impachetate in ambalaj Liberty la cumparare.





PRIMITI SA-NFLORITI, LADIES?

2 reactii:

Paula NEGREA spunea...

Cu zambete. Si picioare si maini epilate. :))