Care MODĂ românească?

| |
In urma cu zece ani, Gabriela Vlad era o romanca bursiera la Academia de Arte Frumoase din Milano. Acum e o romanca specialist in vanzari la Valentino Fashion Group. Zilele trecute mi.a vorbit un picutz despre cum se vede moda romaneasca "din afara".

"Care moda romaneasca? Ma informez prin internet despre ceea ce se petrece in moda noastra. S-ar putea sa fiu dezinformata, dar nu cred! Nu vreau sa par snoaba, dar ar fi dificil pentru mine daca mi-as dori sa ma imbrac din Romania.

Avem mult de muncit, trebuie sa fim mult mai atenti la ceea ce se petrece in restul lumii, dar nu trebuie sa ne pierdem identitatea. Sa fim atenti la tendinte, dar sa invatam sa le interpretam corect. Scolile de moda din Romania ar trebui sa reconfigureze programa. Cred sincer ca e nevoie si de profesori care sa ii invete pe viitorii designeri ce inseamna sa faci moda. Multi dintre creatorii romani fac costum, nu moda!

Consumatorul roman de moda pare “infometat”. Vrea sa cumpere, dar nu prea gaseste ceva sa il satisfaca. De exemplu, sora mea, care locuieste in Bucuresti, vine o data pe luna in Milano, pentru a-si cumpara haine. Aici gaseste haine de actualitate, care au un cost inferior celor din Romania si o calitate superioara. S-a intamplat ca unele dintre aceste haine sa fie produse in Romania, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit...".

2 reactii:

Anonim spunea...

IN SFARSIT o persoana care vede realitatea.......eu personal detest orice inseamna "romanian fashion design" pt k efectiv nu avem designeri buni;cand ma uit la rochiile creeate de razvan ciobanu,bote&co, imi vine sa vars; iarasi as vrea sa-mi prezinte cineva un argument bun pentru care ar trebui sa dau o suma fabuloasa pentru o rochie a la alb si negru sau lena criveanu(imi amintesc ca ultimele rochii pe care le-am vazut la ea erau un patchwork total,nu aveau niciun sens-iar pretul 10 milioane+)in loc sa-mi cumpar ceva cu adevarat frumos si de calitate:(ex.)alexander wang face niste haine superbe,numai din matase, bumbac micromodal,lana,casmir......asta ca sa nu mai vorbesc de croiala deosebita pe care o au.....chiar mi-am propus sa strang bani pt asa ceva....satula fiind de marcile prezente in mall-uri.

Anonim spunea...

iarasi doresc sa recomandun site cu design adevarat,la niste preturi ce-i drept maricele, dar nu gen gucci, si mai ales cu lucruri desoebitemroginale, f cool, sunt la un nivel la care noi nu vom ajunge niciodata
se numeste oaknyc.com
look and realise our fashion industry is a lame joke