Inca putina SARE PE RANA

| |
Putem compara scoli de moda, creatori, manifestari ale breslei, publicatii de specialitate. Le au si britanicii (de exemplu), le avem si noi si cum din comparatii se nasc inegalitatile, implicit ambitiile, e de dorit sa ne comparam cat mai des cu ei!

CUM sa mai intram insa, in comparatie, cu ceva ce noi NU AVEM (si doare): macar o autoritate, daca nu un fond de sustinere a creatorilor care se lupta pentru cresterea unui business de moda?

In Marea Britanie, Consiliul Modei si Vogue UK s-au ingrijit anul acesta de strangerea unui fond - care a ajuns la 200.000 de lire - destinat incurajarii strategice a talentelor din moda locala si sustinerii afacerilor acestora la nivel international.

Consumatorii Bibliei Modei se asteapta ca numele pe care ea le descopera si crediteaza sa treaca usor toate testele si sa se transforme in labeluri de succes; pentru asta e cu siguranta nevoie de implicarea revistei si la un nivel mai.. "practic".



S-a intamplat de mult in USA si s-a intamplat acum, iata, si in UK, in parteneriat cu alta autoritate din sistemul modei, prin gestionarea inteleapta, laolalta, a acestui fond consistent, financiar si de mentorat.

Pentru accesarea banilor si a expertizei consultantilor din industria modei, tinerii creatori britanici pot aplica pe site-ul British Fashion Council cu planul lor de afaceri, pana in decembrie 2009.

Povestile finalistilor vor fi cuprinse in numarul din mai 2010 al Vogue UK, mizele fiind lansarea shortlistatilor la urmatoarea Saptamana a Modei de la Londra si finantarea cu doua sute de mii de lire a marelui castigator, pentru lansarea sa internationala.

2 reactii:

Claudiu spunea...

Servus,

Super pertinenta observatia desi cred ca ai atins un punct ce este atins cel putin verbal de toti oamenii din Romania. Cum de la altii se poate si la noi nu? Cred ca lenea, dezinteresul, ignoranta, incultura si chiar nesimitirea ne impiedica sa facem ceva (da, recunosc ma pot incadra in cele de mai sus). Avem nevoie de ceva ce sa ne stimuleze. Romanul face ceva doar daca e impins cu sula-n coaste. Actiuni similare nu se realizeaza in nici un domeniu (Educatie, agricultura, cercetare etc.) daramite in moda. Atata timp cat nu se va face NIMIC in ariile de baza ale unei societati nici nu cred ca se va realiza ceva in sferele mai inalte ale societatii (chiar daca sunt afon in ceea ce priveste moda sunt constient ca acest domeniu este ceva superior ce exprima multe despre nivelul de cultura si civilizatie la care a ajuns o societate). Parerea mea...:)

Numai bine

Claudiu C.

Unknown spunea...

In educatie se intampla lucruri mari, frumoase, crede-ma! La fel si in presa, crede-ma si aici! Se vor vedea, curand.. ;) Cert e ca avem cu cine, avem trend-setteri!


Excelenta in "arte" ca moda sau publicitatea [ca tot ma scald in amandoo] va fi semnul ca suntem printre cei mari, adevarat [si tare frumos ai zis-o, asa ca afon :)]

Pana atunci, ne luptam pentru o paine sau pentru sanatate, prin ariile de baza, pfff..