Fashion-Week, ziceti?

| |
N-am stiut ce sa cred despre Cluj Fashion Week. Asa ca am pus niste intrebari business kinda celor de la "butoane", sa strang toate "datele". Intuim raspunsurile impreuna, pana una-alta?


Traditia vorbeste de un eveniment de moda (de breasla) pregnant, anual, la Iasi. Pulsul modei romanesti il mai iau si Bucuresti, Craiova, Constanta, de cativa ani, in evenimente mai degraba mondene, prea putin business. Cum se pozitioneaza CFW fata de acestea?

Pe langa popularizarea si creditarea anumitor nume si anumitor viziuni creative la nivel international, un fashion week "ca la carte" ar trebui sa si vanda moda, angrenand in context si buyeri / retaileri. Cum si-a propus sa fie CFW, in sensul acesta?

La cat estimati costurile saptamanii modei de la Cluj? Care sunt investitorii acestui proiect fashion? Au vazut autoritatile clujene un act cultural in CFW, v-au acordat sprijin in organizare?

Cu ce atitudine au privit creatorii locali si internationali CFW? Designerii care isi vor prezenta colectiile la Cluj intre 14 si 17 aprilie au fost selectati prin niste filtre anume? Exista si o "taxa de podium", asa cum se intampla la FW din marile capitale?

Care e short-list-ul creatorilor si VIP-urilor pentru CFW? Va avea parte evenimentul si de expunere internationala?

Cat de multe sanse are moda romaneasca sa se faca auzita si sa dea tot mai bine la export, in trei ani? (o evaluare in termeni de creativitate, vandabilitate, marketare, comunicare...) Cat de mult depind aceste sanse de evenimente precum CFW?

4 reactii:

M. spunea...

Pana la urma au bagat 200 000 sau nu?
: )

Paula NEGREA spunea...

Dear, eu n-am fost la conferinta de presa :) Nici la CFW nu ajung, sunta foarte prinsa in "chestii de oameni mari"...

Intrebarile astea au fost lansate in eter, pe subiectul "Fashion Week de Romania", in contextul evenimentului de la Cluj.

E drept, sunt si pe mailul unuia dintre partenerii strategici ;) Poate iese un material; nu cred, totusi, ca are vreme sa-mi raspunda... Va ramane voua, bloggeritelor de moda, misiunea asta fashion&business, in timpul festivalului!

NoFaceFashion spunea...

iti spusesem si eu ceva apropo de intrebari fara raspuns cu privire la acest eveniment...

forray spunea...

Interesant..