Networking. La căpşuni!

| |
Ambasadoare Sexy&Smart obligatoriu Româncă pentru o săptămână. La Castilla y Leon Fashion Week. Hoinăreală prin hoteluri de patru stele, prin imensa esplanadă a Burgosului, pe la defilee.

Am fost prietenoasă şi sfătoasă, am lămurit mai tot ce se putea despre latinitatea românilor şi despre trendurile în confecţiile autohtone, m-am lăudat cu Jolidon (extracunoscut de la Lyon Mode City), am vorbit cu talent patru limbi şi i-am dat pe spate cu atâta tinereţe :) A, am dat şi păreri la TV!:)))

DE ADMIRAT!
Serviciile HoReCa sunt impecabile. Într-un fel tare ciudat, dimineaţa, atunci când îmi făcea patul, bărbatul de serviciu îmi împăturea frumos pijamaua şi chiloţeii şi îmi aşeza la linie glosurile pe masă :) Hm..

Vitrinele chiar sunt amenajate cu gust, iar preţurile hainelor şi accesoriilor sunt modice! Imaginaţi-vă un Braşov în care nu atârnă niciun fir de curent sau de telefon în aer, pentru că totul e pe sub pământ, în care găseşti Burberry, Balenciaga şi Marc Jacobs pe aceaşi stradă, în care curge un soi de gârlă:) prin faţa unei catedrale gotice din 1221, în care din zece oameni în jurul tău trei sunt poliţişti civili, în care femeia primeşte 2.500 de euro pe lună în concediul de maternitate (şi e plin de gravidee).

Mişcarea de modă din Burgos stă foarte bine în ciocatele ei. Cu sprijinul guvernului regional. Cu orgoliile lăsate de-o parte. Jurnaliştii de fashion din lume nu sunt aşa fiţoşi, nici aşa obtuzi (nicidecum trendy) după cum îi ghiceam de prin filme!

DE RETUŞAT!
Delicatesele nu au fost săţioase în nicio zi, Mc-uri nu există (semn bun, de fapt), pe la restaurante se găteşte foarte uleios şi picant.

Wirelessul costă şase euro pe oră. Scump, domne, scump!!

Liceenii ascultă numai muzici pline de patos. Nu au ei treabă cu nimeni în afară de David Bisbal. Habar nu au de The Cardigans, The Cranberries, Interpol, Kate Nash, James Morisson, Patrice, Radiohead, Aqualung, Morcheeba.

Nici un pic de engleză. Pe niciunde. Şi ce s-au mai chinuit buyerii din toată lumea cu hostesele şi cu designerii!

Colecţiile nu prea au avut coerenţă. Nu prea existau motive, simboluri, iar când ele existau la nivel declarativ, colecţiile nu le reflectau:)) Mi-au plăcut totuşi Carlos Moya, Maria Lafuente şi Trasluz, mai precis volumul exagerat, tulurile, volanele, stilul retro şi combinaţia roz-verde-maro la bebei. Lenjeria a fost prea basic, iar modelele, deloc apetisante ca să mai salveze din interes.

Scaunele din jurul catwalk-ului au fost aşa de strâmte şi de înghesuite că nu am putut să nu mă gîndesc ce compliment au făcut organizatorii tuturor damelor când şi le-au imaginat aşa de slim:)))

Concluzie măreaţă: Eveniment foarte interesant ca posibilitate de networking!

P.S. .. interesant şi ca să te zgârii pe retină de cum jurnalista de fashion din Paris câştigă 2.000 de euro, dar plăteşte aceeaşi chirie ca tine; interesant şi ca să-ţi dai seama că ai făcut suficientă şcoală în România "to show off and to impress" ohoo!


2 reactii:

Anonim spunea...

DEFILÉU, defileuri, s.n. Vale transversală îngustă, adâncă şi lungă, cu versanţi abrupţi, săpată de o apă curgătoare în regiunile muntoase. – Din fr. défilé.

Paula NEGREA spunea...

catwalks e bine?:)
habar n-am ce mai e sau nu corect.. domnu' maiorescu, ma scuzati pentru inventia lingvistica!