Virus, Virusuri

| |
S-a intamplat sa avem niste falimente, anul asta, in moda de lux.. Niste fashion-bufeuri, de fapt, pentru ca toate cele patru branduri [Escada, Lacroix, Ferragamo, Yamamoto] au fo salvate, in datoriile lor, fie de-un sheic, fie de-un magnat indian al otelului.. S-a mai intamplat si ca multe (alte) branduri europene istoric-premium sa ramana in picioare, in 2009, exclusiv prin puterea de cumparare a chinezilor afolat-aspirationali si a rusilor mereu-stapani.

Iata cum s-a simtit, chiar si in segmentul feshan, ca europenii vor manca toti, in curand, din palma celor de "ACOLO".. Si pentru ca tot suntem vulnerabili financiar: de ce nu si-ar permite ei sa ne arunce si niste virusuri, "mass-market gen", de test? Sa ne arate, scurt si la obiect, care mai e ordinea pe continente si dupa forta biologica.. [un pic de teoria conspiratiei pe cel mai arzand subiect, sa fie mai palpitant de povestit, nu strica ;)]




Japonezii au lansat deja pe piata costumul "anti-gripa porcina" (pentru 400 de euro), ale carui fibre - lana cu dioxid de titan - sunt capabile sa distruga virusul H1N1, zic ei.. Au functionat pe repede-nainte micutii, asa-i?

In Romania, virusul asta a venit pe-un val-minune, incalecat de un secretar de stat "gestionar" care numai zmart-fast-forward nu deruleaza treburile, ca sa iesim intregi la cap din situatie (sa ne fereasca Sfintii de altul asemenea)..

De pe strada: E ca in filmele SF / Suntem intoxicati / Vor sa ne imputineze


Valul, dupa simtamintele mele, s-ar compune din:

-- profetia care se auto-indeplineste: paranoia pe o potentiala intamplare pana cand ea chiar se intampla; nevoia de senzational panicard si de puuuncte de rating care bate orice nevoie de lamurire a spaimei de masa, calm si respectuos.

Romantat si pertinent, AICI!


-- nitel imbold de campanie electorala: daca un medic indrazneste sa spuna ca porcina e mai slaba decat cea obisnuita, e clar, e agentul Cotroceniului; niste "oficiali" din Opozitie au pregatit deja o licitatie rapida, pentru "ai casei", pe achizitionarea milioanelor de masti si tonelor de solutie dezinfectanta, cum sa le pice afacerea?

Romantat si pertinent, AICI!


-- un ambalaj din lipsa de.. simt, doar pe Mircea Badea il veneram si cum el a fo cat-pe-ce: culmea, se pot anula emisiuni si se poate muri si de gripa obisnuita, ohoo; bolile ne pandesc de cand haul in aglomeratii, de ce nu ne-om fi gandit sa ne "accesorizam" cu masca dintotdeauna?

Romantat si pertinent, AICI!


AVETI GRIJA DE VOI, sa nu va ia valul asta! ;)