Despre mironosite

| |
... sau despre o strategie de viata pe termen lung.

de Sana Nicolau

Buna ziua. Am fost invitata sa intru imbracata in halat de casa si sa scriu in budoarul Paulei. Tocmai pentru ca nu ma stiti in toate ale mele, trebuie sa mentionez ca sunt la curent cu radacina semantica a mironositelor, cea biblica, pe care o exclud din start. Si cred ca tema ce mi s-a dat nu este sora buna nici cu fluturele minunat, cunoscut sub numele de mironosita.

Mi-au ramas, pasamite, doar femeile prefacute, care isi dau aere de nevinovatie, dar de fapt sunt niste specialiste perverse in facut fite si disimulare.





Despre ele ganguresc astazi. Si, in timp ce gazda poate se astepta sa le improsc aprig cu o seama de cuvinte defaimatoare, uite ca eu tin cu mironositele!

Si fac asta mai cu seama pentru ca eu, cireasa, nu am reusit niciodata sa fiu una dintre ele. Ba chiar am incercat odata sa ma erijez intr-una. M-am muncit teribil, dar fitele, necirculandu-mi natural prin sangele involburat-fierbinte, au iesit prost. Am reusit doar sa ma fac de ras. Si m-am lasat de meserie.





Ma gandesc ca sa fii mironosita nu inseamna ca ai un job description lejer. Dimpotriva, esti o femeie de cariera, foarte ocupata, chiar daca probabil nu mai trebuie sa te duci la un serviciu unde ai carte de munca. Practic nu ai niciodata concediu si ai de lucru 24 din 7.

Pentru ca doar un pic daca ai lasat garda jos, ti se naruie tot postamentul. Daca risti sa te arati cu fata ta de femeie normala, s-a zis. Ajungi sa traiesti ca noi, restul femeilor care nu suntem bune la spus povesti duioase barbatilor.

In plus, mironosita isi are drept dusman natural pe toate femeile care nu sunt ca ea. Si care ar tine-o intr-un tir continuu, tintind-o cu rosii de gatit, de s-ar putea.

Sa vedem cu ce se ocupa mironosita. Ca si meserie de baza, este un fel de barza chioara, care are nevoie urgenta de un cuib. Si tadaa, isi canta ruga ei mincinos-induiosatoare catre barbatii din proximitate, cu foloase directe si rapide.

Intr-o lume turbulenta, in care femeia tinde sa vaneze la job mai mult sau egal cu barbatul, aceasta din urma se trezeste un rebel fara de cauza. Pe cine sa mai protejeze / ajute / intretina el, daca femeia este acest adversar de temut, ce pare ca se descurca asa de bine singura?

Aici intervine ea, mironosita.





Mirosind de la departare oportunitatea, se pozitioneaza pe piata fix de-a-ndoaselea. Ea nu poate sa faca singura nimic si are nevoie de tot ce poate oferi un barbat. Nici sa ridice de jos un mar nu poate, sa-l duca la gura. Daca totusi a fost ajutata si a ajuns pana la acest pas intermediar, bine-bine. Dar acum cine i-l mesteca?

Si barbatul, intoxicat de atatea xene care trebuie invinse la serviciu prin tehnici de lupta complicate si satisfacute in pat prin tehnici noi, descrise in revistele de femei, si mai complicate, cedeaza. Se bucura sa vada o femeie neputincioasa si dornica sa fie sprijinita de un brat puternic.

Asta e. Femeile normale se straduiesc sa atinga targeturi si, cand in sfarsit reusesc, barbatul se supara pe ele ca sunt mai bune decat el. Amesteca cu o mana in mancarea bio, in timp ce cu cealalta calca o camasa. Stau deasupra, responsabile sa genereze placere. Si sunt ignorate in favoarea televizorului.

In timpul asta, mironositele mereu castiga. Mironositele iau toata frisca de pe tort. Ele nu muncesc, ca au ceva la bila, dar au bani. Sunt scoase la restaurant, ca daca gatesc li se strica manichiura. Duc hainele la curatat cu banii capatati din cauza ca au ceva la bila. Si se plang barbatului ca au ceva la bila pana aceasta lasa televizorul si le dedica seara, incercand sa le multumeasca.





Deci despre mironosite? Numai de bine. Asta daca nu cumva trebuia sa vorbesc despre cele din biblie sau acei fluturi minunati. Aveti legatura!


FOTO: Style Diary

2 reactii:

Anonim spunea...

Bine punctat foarte bine!!! Mi-a placut si uite ca m-a facut sa reactionez ceea ce eu nu obisnuiesc sa fac ia-o ca pe un compliment...ar fi interesant si o continuare sau de ce nu inca un articol ai talent.

Paula NEGREA spunea...

Bine-ai venit! Stii ca eu, cand o sa ma fac mare, vreau sa ma fac Sana Nicolau? :D

Subiectul mironositelor e "implinit", zi eu, aici. Pentru alte "felii" din autoare, pe moment, da o fuga pe http://sanuca.ro!

Daca cireasa mai vrea, eu o mai chem sa grijuleasca de A Lady Look, fii fara grija! :)