Degeaba, dacă te vinzi ca o cârpă

| |
Degeaba ai calitate şi în fir, şi în croială, şi în cusătură, dacă te vinzi ca o cârpă.


De curând, alături de Matius Ichim, un shop designer al naibii de dedicat retailerilor de modă, am făcut un reality-check în special pentru producătorii români de confecţii care, încet-încet, vor scoate capul într-un magazin al lor.

Ne-am dorit ca, atunci când se vor încumeta, s-o facă brici, cu toată lista de pretenţii fireşti de la arhitectul ce se va îngriji de spaţiul lor şi cu toată lista de atenţii fireşti faţă de consumatorul pe care vor dori să şi-l apropie.

Un magazin "pus la punct" e despre materiale în dialog cu produsele, despre un mobilier discret şi uşor de citit de ochiul clientului, despre lumină atent dozată şi distribuită, despre parfum şi muzică alese cu tâlc... Şi despre mai ce, dragi cititori umblaţi prin lume?


Iată unul dintre cele mai curajoase proiecte de arhitectură de spaţiu comercial din Bucureştii lui 2010, pentru care proprietarii ENTRANCE merită un "Jos pălăria!" pe nerăsuflate.













Ce magazine din România credeţi că au descoperit "formula de aur" a amenajării, în care spaţiul comercial nici nu intimidează din vitrină, nici nu pune pe fugă de la prima gură de aer, nici nu flatează ilogic produsele, nici nu le vinde ca pe nişte cârpe?


CITEŞTE ŞI Riduri de review, Cinci magazine de explorat în străinătate, Să n-ai teamă, consumatorule!

4 reactii:

Andreea spunea...

foarte asemanator e sistemul de iluminat de la Atelier Aiurea :) Funny coincidence

Paula NEGREA spunea...

Ce magazine iti mai plac, in lumea asta mare, ca tot povestim?

N-am ajuns inca in Aiurea, cum imi fac timp, cum dau o fuga!

Andreea spunea...

M-ai blocat cu intrevarea asta, de o zi stau si am gandesc si mi-am dat seama ca nefiind din Bucuresti, si cum vin aici doar cu treaba, nu apuc sa umblu pe stardute frumoase la vanatoare de magazine...din ce stiu eu, Aiurea cred ca-mi palce cel mai mult. Nu te respinge, sugerand exclusivitate, dar in acelasi timp e aerisit si curat ca imagine

Anonim spunea...

Magazinul Sepala al Mihaelei Glavan. Dar s-ar putea sa se fi inchis intre timp...